Funktionsmedicin

Värdet av att veta dina värden

I samarbete med Werlabs

Lite mer än ett år sen tog jag en Xl blodpanel på Werlabs , för att få ett hum om vad som händer på insidan. Detta är något som jag har som plan att göra varje år för att kunna följa min inre hälsa!

Och såg b l annat jag hade låga D-vitamin värden som inte är ovanligt här i norr där vi inte får tillräckligt med dagsljus.

Även mina sköldkörtel värden var inte helt optimala och då jag vet att vart åttonde kvinna som fött barn riskerar att få problem med sköldkörteln, skadar det inte att ha koll och kunna stötta den med kost och livsstil .

Vi kan göra så mycket mer än vi tror när det gäller vår hälsa, bara med maten vi äter.

Det är så enkelt , man beställer på nätet och sen går man bara till en vårdcentral eller läkarmottagning kopplad till dem och ger lite blod, inom 48 timmar har man både testresultat som enkelt kan ses på mobilen och ett läkarutlåtande .

T om den 31 mars får du 10% på werlabs stora XL blodpanel använd koden 03XL10 går ej att kombinera med andra kampanjer.

Klicka på länken på min hemsida och vips så är du framme bara att beställa.

Så vad hände med mina värden?

Jo de blev bättre, hade D-vitamin på 55 nmol/l vilket är väldigt lågt och idag ligger jag på 73nmol/l inte helt optimalt det hade varit 74nmol/l uppåt men detta visar att jag har lyckats förändra värdet på ett väldigt tillfredställande sätt.

” Vi behöver vitamin D för uppbyggnad av vårt skelett, men det har också stor betydelse för att våra celler ska kunna dela sig normalt och för ett välfungerande immunsystem” Werlabs analysbakgrund.

”Låga D-vitamin nivåer kopplas samman med tillstånd såsom vinter och vårdepressioner, trötthet, fibromyalgi, samt ökad risk för hjärt och kärl sjukdomar.”

Så jag tycker det är av vikt att veta, men samtidigt så även om de flesta skulle behöva D-vitamin som tillskott tycker jag att det är bättre att veta om man behöver och vad, än att bara anta ett behov. Och vissa näringsämnen kan vi faktiskt få i oss via maten och då skippa tillskott.

Så ta reda på dina inre värden, det är värdefullt!

#sovättränaälskalev


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.