Blogg

Skolgympan

Jag kommer ihåg skolgympan, fast jag gillade att vara aktiv och träna så hade jag lite ångest för dem lektionerna, man skulle helt enkelt vara bra på sådant som jag var urkass på och inte hade intresse av.

Diverse bollsporter, bandy , fotboll, basket osv.

Löpning var heller inte min starka sida, alla var så snabba och jag försökte hänga på i deras tempo men fick då bara håll och ångest, en känsla av värdelös när man alltid var sist in från uppvärmnings rundan runt planen och läraren typ himla med ögonen.

Jag 176 lång och vägde runt 75 alltså en väldigt normal längd och vikt, dock så var jag ju längre än alla tjejer som var mellan 150 till 160. och det påpekades att jag var stor och min breda höft. Spöken jag än idag jobbar på.

Att jobba på att jag är jag och ser ut som jag gör och oavsett så duger jag ! Jag är stark och blir starkare, jag har efter sista graviditeten gått ner alla grav kilon. Men visst svajar jag med min självkänsla där ibland. Döljer det lite med humor och självironi, men än svider kommentarer som: Oh vad du gått ner, ja bara lite på höften kvar, : ja du är lite av den bredare sorten osv… det är inte så jag inte vet hur jag ser ut, men att inte kommentera hade funkat utmärkt för mig.

Nu tänker jag inte jämt på det men har mina stunder. Jag är oftast nöjd med min spegelbild , men är väl mänsklig.

”Self doubt is my biggest enemy”

Idag joggade jag 400 m i en crossfit WOD (workout of the day) för första gången på väldigt länge då jag haft lite fot problem. Då kroppen kändes tung i steget kom känslan över mig. Det är där och då jag börjar prata med mig själv! -So what steget är tungt du joggar iaf och tar dig runt och du gör ditt bästa och i alla lägen är det gott nog. Steget lättade och även andningen så trots att jag var aptrött och kände blyben sista varvet, hade jag lätthet i bröstet och därav vinsten. Jag gjorde det!

Åter till skolan:

Vad hade jag velat göra då? Ja tänk om något visat mig styrketräning redan då. Idag känns inte den läroplanen lika rigid, jag upplever mina barn får en bra variation och inte verkar tycka det är utanför deras bekvämlighet var gång.

Vad tyckte du om skolgympan?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.