Blogg,  Länkar

Påverkar intaget av sötningsmedel vårt energi intag och leder till övervikt?

Kan det vara så att den söta smaken utan själva energin (att man verkligen får energi som ex av riktigt socker) triggar ett sug. Som gör att vi ändå får i oss ett överskott som i sin tur leder till viktuppgång.

I länken jag delar så föreslås det att just så kan vara fallet. Samtidigt som det finns studier som påvisar motsatsen, att byta till ”light” ”zero” bidrar till viktnedgång.

(Om man dricker sockrad läsk och byter till zero utan att förändra kosten kan det bli ett underskott av energi som bidrar till viktnedgång, och detta bör man ta i beaktning)

Min erfarenhet är att sanningen är inte svart och vit. För jag har haft klienter där det ”zero” triggar just sug och vid avlägsnandet av det så har det blivit skillnad i känslan utan att andra förändringar gjorts. Vi behöver mer studier såklart mer forskning. Framtiden är spännande och kommer ge oss mer svar och bidra med fler frågor. Men idag väljer iallafall jag att se det som individuellt.

Gain weight by ”going diet”

Sötningsmedel och dess påverkan på vårt sug

3 Comments

  • Madelein

    Lightprodukter triggade i varje fall mitt sötsug. Jag blev av med mitt sötsug först när jag började äta keto. Jag hade inte problem med övervikt, bara uppblåst mag och inflammation i tarmarna. Det försvann tillsammans med kolhydraterna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.