Majonäs
Blogg,  Recept

Majonnäs

Ett av de bästa tillbehören hemma hos oss. Den håller lugnt i en vecka, och passar till kött lika bra som till fisk. På hamburgaren eller på salladen eller till ägget. Ibland gör vi den helt utan smaksättning bara för att just kunna använda den till mer.

 

Majonnäs

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Side Dish
Portioner: 6 dl

Ingredienser

  • 4.5 dl Mild olivolja
  • 1-2 tsk Dijonsenap
  • 1 Msk Äppelcidervinäger (Pressad citron går lika bra)
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 st Ägg
  • 2-4 Klyftor Vitlök (Valfritt)
  • 1 st Röd chilli (Med kärnor valfritt)

Instruktioner

  • Lägg ägg, senap,vinäger,salt,olja i en hög bunke 
  • Sätt i stavmixer och börja  mixa med staven i bottnen, när det börjar bli majonäs börja lyfta på staven tills allt är mixat
  • Om du inte bara vill ha en enkel majjo, lägg då till finhackad chilli, pressad vitlök eller annan smak du kan tänka dig.
  • Mixa igen tills det är fördelat ordentligt
  • Häll upp på glasburk förvara i kyl håller iaf en vecka 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg