
Majonnäs
Ett av de bästa tillbehören hemma hos oss. Den håller lugnt i en vecka, och passar till kött lika bra som till fisk. På hamburgaren eller på salladen eller till ägget. Ibland gör vi den helt utan smaksättning bara för att just kunna använda den till mer.
Majonnäs

- 4.5 dl Mild olivolja
- 1-2 tsk Dijonsenap
- 1 Msk Äppelcidervinäger (Pressad citron går lika bra)
- 1/2 tsk Salt
- 2 st Ägg
- 2-4 Klyftor Vitlök (Valfritt)
- 1 st Röd chilli (Med kärnor valfritt)
Lägg ägg, senap,vinäger,salt,olja i en hög bunke
Sätt i stavmixer och börja mixa med staven i bottnen, när det börjar bli majonäs börja lyfta på staven tills allt är mixat
Om du inte bara vill ha en enkel majjo, lägg då till finhackad chilli, pressad vitlök eller annan smak du kan tänka dig.
Mixa igen tills det är fördelat ordentligt
Häll upp på glasburk förvara i kyl håller iaf en vecka