Blogg

Genvägar till mål

Dem finns inte!

Låt mig börja att berätta om Emilia Svanbrink en riktig inspiration för mig!

Bild: lånad av Xpdblsfitness och nobull crossfitgames

Emilia började med crossfit efter 40 och kom på 14:de plats i världen i crossfittens världsmästerskap när hon passerat 50 års sträcket.

Det finns inget enkelt sätt att göra detta på. Ingen genväg till games, du måste göra alla pass, öva på tekniken i olika lyft om och om igen. Veta att du aldrig är klar att du alltid kan bli bättre och aldrig ge upp. Det handlar om att dyka upp i boxen alla dagar. Se till att ge kroppen ordentligt med mat så den orkar med träningen, det gäller att inte hoppa över en vilodag.

Nu kan jag inte svära på att Emilia känner så, men jag tror inte hon tycker alla pass är roliga. Jag gissar på att som alla andra har hon dagar där allt tar emot, det är utmanande och jobbigt. Men en repetition åt gången så kommer hon ta sig igenom varje pass. Hon har haft Games i sikte och varje dag har varit ett steg åt det hållet. ”she thought she could so she did”

Och det är detta som inspirerar mig. Att varje dag anpassa mitt liv mina val mot mina mål. Kan hon kan jag. Jag har inte sikte på Games (är ingen tävlingsmänniska). Jag har siktet på min ork, min hälsa, min styrka, min energi, mitt välmående.

Det kan kännas som att pensionen är sjukt långt borta men varje dag för mig är ett steg på vägen dit uppdelat såklart på mindre mål. Jag vill orka vara gammal! Resa mig ur soffan själv utan hjälp av mina händer. Själv gå på toaletten.

Som sagt det är långt borta på vägen, så jag tar det i mindre steg. Då handlar det ju om hur jag vill må just nu när jag är 43. Vad vill jag känna att jag orkar. Idag var just ett sådant exempel på vad jag spontant vill orka.

Efter träningen, både jag och min 14 åriga dotter tränade, så sa Julia hon var så trött i benen så hon undrade om jag kunde bära henne på ryggen till bilen. Spontant sa jag – ja det kan jag. Hon hoppade upp och jag kunde.

För att hitta den där stenen måste du tålmodigt leta bland många stenar.

Jag önskar att det ska dröja massor av år innan jag säger till henne, gumman nu är du nog för tung. Men jag behöver nog träna på att lyfta tyngre om det ska vara realistiskt.

Nu tänker jag inte att du ska tävla i VM eller orka lyfta dina barn hur länge som helst. Utan snarare ta reda på vad du önskar orka i livet, hur du vill må och att du förstår att du kan bli ditt bästa jag men det finns ingen genväg.

Att du har 13 kokböcker med hälsosammare rätter kommer inte gör att du äter bättre om du inte läser dem, köper ingredienser och lagar just dem målen, eller att du inspireras av dem och lägger till bättre alternativ till det du äter idag. Dock viktigt att du gillar maten du äter, annars funkar det inte i längden. Kan funka som en diet nån vecka, men hållbart tror inte det.

Att du köper träningsredskap som du tänker använda kommer inte ge dig den starka kropp du vill ha som orkar det du vill. Det kräver du använder redskapen, någorlunda kontinuerligt, och varierat, du behöver utmana i vikt i repetitioner och rörelsemönster.

Japp jag är säker på att du fattar galoppen 🙂

Dina relationer är en reflektion av dina vanor.

Din vikt är en reflektion av dina vanor.

Din inställning till livet är en reflektion av dina vanor.

Din hälsa är en reflektion av dina vanor.

Ditt humör är en reflektion av dina vanor.

Din framtid kommer vara ett resultat av dina vanor.

Vanorna och rutinerna du gör varje dag.

Finns inga genvägar, är inte alltid enkelt och kul, tar tid, kräver tålamod.

Men en vana åt gången kan du skapa det liv och den kropp och den ork du önskar.

Bara med tålamod och en sten åt gången kan du bygga ett vackert kloster.

Våga och ge dig själv tid. Våga ha tålamod du är en investering som kommer ge avkastning. Oavsett om du vill tävla i VM, bära ditt 14 åriga barn på ryggen, ha energi en hel dag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.