Varför inte även ta lite rosmarin på med flingsaltet, eller bara kummin. Variera smaken, så passar det till ostbrickan eller som tillbehör till en soppa, eller till frukostmackan.

Fröknäcke

Ingredienser

  • 1 dl sesamfrön (man kan blanda vita och svarta om man vill)
  • dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • dl tapioka stärkelse
  • 1/2 dl linfrön hela
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 nypa kummin (valfritt)

Instruktioner

  • Starta ugnen på 150 grader
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Tillsätt olja och vatten rör om ordentligt
  • Låt svälla ca 15 min
  • Bre ut på bakplåtspapper så tunt och jämt som möjligt

    strö gärna lite flingsalt över innan ugnen för lite extra sälta (detta är ju valfritt)

  • Baka mitt i ugnen i ca 60 min beror på ugn
  • Efter halva tiden kan man ta ut och markera bitarna med kniv blir lättare att bryta snyggt när det väl är färdig bakat
  • Ta ut ur ugnen låt svalna , bryt upp och njut!

    Förvara svalt och torrt, mina håller iaf en vecka, vet ej om de håller längre för då är de redan uppätna