FRÖKNÄCKE
Varför inte även ta lite rosmarin på med flingsaltet, eller bara kummin. Variera smaken, så passar det till ostbrickan eller som tillbehör till en soppa, eller till frukostmackan.
Fröknäcke
Ingredienser
- 1 dl sesamfrön (man kan blanda vita och svarta om man vill)
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl tapioka stärkelse
- 1/2 dl linfrön hela
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- 1 nypa kummin (valfritt)
Instruktioner
-
Starta ugnen på 150 grader
-
Blanda alla torra ingredienser
-
Tillsätt olja och vatten rör om ordentligt
-
Låt svälla ca 15 min
-
Bre ut på bakplåtspapper så tunt och jämt som möjligt
strö gärna lite flingsalt över innan ugnen för lite extra sälta (detta är ju valfritt)
-
Baka mitt i ugnen i ca 60 min beror på ugn
-
Efter halva tiden kan man ta ut och markera bitarna med kniv blir lättare att bryta snyggt när det väl är färdig bakat
-
Ta ut ur ugnen låt svalna , bryt upp och njut!
Förvara svalt och torrt, mina håller iaf en vecka, vet ej om de håller längre för då är de redan uppätna