
Fröknäcke
Varför inte även ta lite rosmarin på med flingsaltet, eller bara kummin. Variera smaken, så passar det till ostbrickan eller som tillbehör till en soppa, eller till frukostmackan.
Fröknäcke

- 1 dl sesamfrön (man kan blanda vita och svarta om man vill)
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl tapioka stärkelse
- 1/2 dl linfrön hela
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- 1 nypa kummin (valfritt)
Starta ugnen på 150 grader
Blanda alla torra ingredienser
Tillsätt olja och vatten rör om ordentligt
Låt svälla ca 15 min
Bre ut på bakplåtspapper så tunt och jämt som möjligt
strö gärna lite flingsalt över innan ugnen för lite extra sälta (detta är ju valfritt)
Baka mitt i ugnen i ca 60 min beror på ugn
Efter halva tiden kan man ta ut och markera bitarna med kniv blir lättare att bryta snyggt när det väl är färdig bakat
Ta ut ur ugnen låt svalna , bryt upp och njut!
Förvara svalt och torrt, mina håller iaf en vecka, vet ej om de håller längre för då är de redan uppätna