Blogg,  Recept

Färskost

Denna ost är förknippad med barndomen för mig.

Mamma gjorde alltid den.

Den är så enkel att göra och kan smaksättas på hur många sätt som helst.

Färskost

Förberedelser4 minuter
Tillagningstid4 t
Total tid4 t 4 minuter
Portioner: 10 minst
Författare: Samantha

Ingredienser

  • 2 liter Filmjölk 3 %

Instruktioner

  • Häll filmjölk i kastrull
  • Låt stå på ettan  i ca fyra timmar
  • Ta en kniv och gör ett kors i filen, om det inte rinner ihop är osten klar
  • Sila av vasslen, antingen lite åt gången genom ett kaffefilter detta tar tid, jag använder en silduk och durkslag och skål
  • När jag silat bort vasslem häller jag den i burk som jag har i kylen för att använda till annat eller dricka
  • Och osten förvarar jag i en skål i kylen
  • Färskosten kan man antingen äta naturell på mackan eller så kan man krydda med precis vad man än önskar bara fantasin sätter gränser nämner några alternativ nedan
    Fröknäcke med färskost
  • Finfördela tomat, gurka, lök , rädisor ,krasse, paprika,och rör ihop med färskosten salta  med örtsalt
  • Persilja, gräslök, vitlök finhackat ,lite olivolja och 1 tsk pressad citronsaft 
    rör ihop
  • Knaper stek finfördelad bacon och lök
  • Fin hacka gräslök
  • Finhackad vitlök och finhackad persilja
  • Eller smula i en annan ost t e x chevre eller feta 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *