Blogg

En mammas ständiga dåliga samvete

Oavsett vad vi mammor gör kan jag ibland känna att vi måste väga handlingen mot vårt samvete och nästan låta det avgöra vad vi ska göra. Och även när vi bestämt oss för en handling låter vi samvetet ofta komma och gnaga.

Det ser jag på mina sociala media och det är något vi kvinnor pratar om.

Och senaste tiden handlar det om träningen och den tiden vi lägger på träning.

Det samvetet har jag jobbat bort för länge sen!

När jag tränar blir jag starkare och orkar mer, jag får i förlängningen bättre ork och med det tålamod. Jag får mer energi (såklart i kombination att jag äter energigivande mat).

En tålmodigare mamma som orkar vara med, köra fixa, dona,kan jag känna mina barn (även min man och jag) har bara att vinna på.

Jag ser tiden jag lägger på träningen som en investering, för min framtid och mina barn.

Och ofta gör barn som vi gör och inte som vi säger ( innan ni bombar mig med att det finns undantag läs meningen igen jag skrev ofta) båda mina barn är aktiva( än så länge vi har tonåren framför oss)

Och jag älskar vara aktiv med dem och inte säga jag orkar inte för att jag inte har styrkan eller flåset.

Jag vill hellre vara ifrån och träna för träningens alla positiva effekter och komma hem och vara närvarande än sitta i soffan slö tittandes på teven , pillandes på mobilen och ändå inte vara anträffbar.

Då hör jag dig säga att tiden räcker inte till!

Jag är rätt övertygad om att vill vi något så kommer vi få det att funka.

Såklart får man prioritera om, kanske se mindre på teve, kanske träna hemma, träna innan jobb , träna direkt efter jobb, ja det är bara att hitta tiden, prioritera ner något annat eller bort. Men du väljer!

Börja med en gång i veckan, börja med promenader, tvinga en vän att börja med dig, anlita en PT för att få hjälp  i starten oavsett träningsform eller vart du ska börja. MEN sätt igång!

Kanske blir det så att tiden du inte lägger på din ”friskvård” nu kommer du vara tvungen att avsätta ”sjukvård” på sen?

Vänta inte på motivationen finns en risk att den inte kommer infinna sig innan du börjat ( läs ett av mina tidigare inlägg om just motivationen :-))Motivation

 

Träningen gör att mina stressnivåer hålls nere, den ger mig tid för reflektion, den ger mig styrka (och snygga armar).

Den gör så jag orkar kånka den tunga matkassen , att jag orkar leka med barnen , att bära 25 liters dunkar klor på jobb.

Alla vinner på detta jag, barnen , mannen och jobbet 🙂

 

Hitta det som passar dig och din familj!

Men ha inte dåligt samvete för att DU tar hand om DIG.

Det finns bara en av dig! Och du ska hålla länge! Ta hand om dig! Du är värd det bästa! Du har inget att förlora bara att vinna!

Din hälsa ditt val!

#sovättränaälskalev

Godnatt <3

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.