Blogg

Det som frustrerar mig , berör och är min drivkraft.

Jag blir liksom tagen av allt som hänger ihop med kost och hälsa. Och desto mer jag lär mig desto fler frågetecken dyker upp, desto mer nyfiken blir jag och vill lära mig mer och förstå. Men all kunskap finns inte i böckerna utan det är den kunskapen jag får av människorna som jag möter genom mina utbildningar, mina klienter , kollegor och erfarenheter, som också är min utbildning.

Hälsa hänger så starkt ihop med känslor och tankar så jag ibland blir förbluffad. Den makten är så stark. Livsstils förändringar verkar vara oöverstigliga berg och tabletter avlöser varandra .

Jag är inte emot medicin, medicin är en fantastisk sak, men är det bara jag som känner att den överutnyttjas? Att så mycket av åkommorna där ute hade kunnat åtgärdas med livsstils förändring, kost förändring och mer rörelse. Att någon som riskerar diabetes väljer att fortsätta med sina dåliga val som leder rakt mot diabetesen och bara fördröjs ett tag av blodsockersänkande medicin, som i slutändan leder till Diabetes 2 och insulin sprutor! Och alla risker som finns med att ha Diabetes? Och tyvärr så många mediciner som följer på det.

Högt blodsocker, högt blodtryck, stressrelaterade åkommor , kroniska sjukdomar. Så mycket på den listan som hade ändrats av en förändring i livsstil och kost.

Det är ju det som är det intressanta att människan väljer den enkla vägen. Bli nu inte för arg, för egentligen ser jag inte piller som den enkla vägen utan mer som en lättnad på vägen mot en mycket svårare väg.

Jag säger heller inte att piller inte bör finnas för de kan verkligen vara viktiga och bra. Men där de behövs och när de verkligen behövs.

Företag idag satsar mer och mer på friskvård! Varför ? Jo för att de har insett att sjukvården kostar dem mer pengar på sikt , att friskvård är en bättre och billigare investering i deras personal. Och frisk personal betyder friskare företag.

Det är detta som driver mig, jag vill vara med på den där resan ,där Du gör valen i din livsstil för att förändra dina inre värden och som på sikt kommer förändra din värld. Jag säger inte det är lätt och går snabbt men det är så värt det i längden. Du har alla möjligheter att göra så mycket för dig själv . Vad händer när du sitter med en låda mediciner och du vet inte varför du tar hälften av dem mer än att de är några som är för att minska symptom och en del för att ta bort biverkningar. Varför vågar man inte se den bilden vitögat och låta den bli en drivkraft för att göra en förändring innan man kommer dit?

Varför inte när man sitter med alla mediciner ifrågasätta läkaren – Är allt detta nödvändigt? Vad kan jag göra för att slippa alla dessa piller? Hur gör jag det? Vilket håll ska jag börja gå på? Snälla doktorn jag vill inte ta allt detta, men du med din kunskap måste veta hur jag kan minska och komma rätt?

För tar man mediciner så ska man aldrig sluta ta dem utan samråd med sin läkare, men har man en riktigt bra doktor så kommer han/hon jubla när du frågar om hur ni tillsammans kan jobba för att slippa alla piller eller minska doser.

Jag berörs av alla historier om vart människor hamnat och varför, lika mycket som jag berörs av historien när man önskar förändring och ber om hjälpen. Jag berörs och frustreras av historier där människor bara verkar vara . Det som driver mig i mitt nya företag som personlig tränare som kostrådgivare och mitt pluggande till funktionsmedicinsk terapeut är just för att jag vill kunna hjälpa och bidra utefter min bästa förmåga till dem som bestämmer sig för att vända/förhindra/optimera/förbättra/stärka/läka sin situation till det bättre.

Jag vill jobba med alla för att bidra och lära, för varje klient jag har, lär mig massor. Jag vill jobba med dig som funderar på en magsäcksoperation men egentligen inte vill göra den, med dig som gjort operationen men inte livstidsförändringen, med dig som har diabetes och dig som riskerar att få den, med dig som har sköldkörtels problem eller behöver stötta din sköldkörtel, med dig som vill gå ner i vikt och dig som vill få mer energi och ork i vardagen. Med dig som redan äter och tränar men vill optimera , med dig som har IBS eller andra diffusa strul med magen du inte får bukt med. Med dig som vill ändra dina vanor för du vet att dina barn kommer göra som du gör och du inser att det du säger är inte det som räknas utan det du gör. Med dig som inte vill gå till gymmet men börja stärka din kropp ändå.

Jag blir ibland frustrerad över den ohälsa jag ser, och det blir min drivkraft till att fortsätta med det jag gör , för jag vet jag gjort skillnad och kommer göra mer skillnad. Min drivkraft är inte att du ska bli en optimal människa, men att du utefter dina förutsättningar, ditt liv ända ska ha möjligheten att bli ditt bästa jag. Att sätta realistiska mål och delmål att vara din broms och din gas , att peppa och motivera, att ge dig verktygen och förmågan att använda dem, att hjälpa dig se alla möjligheter du har och inte bara hinder.

Min drivkraft är ringarna på vattnet , när jag får veta att jag inspirerat. Häromdagen fick jag veta att en person börjat parkera längst bort på parkeringen bara för att jag inspirerat till detta! Ett så enkelt verktyg som gör så mycket för vardagsrörelsen.

Min drivkraft är när jag ser människor växa, när siffran på vågen inte definierar dem utan att de har orken att gå , att de orkar leka med sina barn och barnbarn, att de har energi till det dem vill i livet. Det är HÄLSA!

Min stora drivkraft är även när jag ser överviktiga barn, vi har barn i Sverige med Diabetes 2 alltså en livsstils sjukdom en sjukdom vi bara förknippade med hög ålder. Det är en frustration men också en stark drivkraft. Jag blir faktiskt lite provocerad av detta. Det är liksom som att vuxna som är överviktiga är ansvariga själva men barn skapas av oss vuxna. De är offer för vuxna val. Jag jobbar inte med barn, men jag jobbar med föräldrar, så här är mitt hjärta som glöd, för jag vet att dessa ringar jag skapar med föräldrar är viktiga för barn! För att deras föräldrar ska orka, för att deras föräldrar ska visa för att deras föräldrar gör vad dem kan för att finnas där länge för sina barn.

Jag vill inte skuldbelägga men jag vill ifrågasätta, jag vill väcka drivkraften i människor mot förändring. Jag vill skrika det är Aldrig försent!! Vi kan alla förändras. Det vi gjort fram tills idag har gjort oss till dem vi är men vi kan börja välja om, vi kan göra nya val.

Ohälsa för mig är inte bara något som sitter i kroppen utan också i själen och tanken. Allt hänger ihop! Människan är en historia med ett förflutet och en framtid, med känslor och tankar och detta för mig är så viktigt att vårda på vägen. Så även om jag i min text ovan låter hård och barskt så möter jag människan med ett öppet sinne för vad du har att lära mig, så att jag kan bli ditt bästa stöd på vägen mot de mål du önskar. Din erfarenhet kommer göra mig bättre. Men jag ville ändå skriva ocensurerat och utan bomull ,för jag brinner för det jag gör, jag brinner för människan och jag brinner för förändring. Jag måste känna starkt för att kunna glöda och brinna. Det som frustrerar , berör och blir min drivkraft! Livet är inte att leva nån förbannad perfektion utan livet är att hitta din balans där du mår bra, där dina mål är realistiska, där du orkar, din nivå av ditt bästa! Det är hälsa!

Jag jobbar själv var dag med mig själv med tankar och känslor och vet ni vad det är inte alltid lätt. Jag är inte duktig , jag gör val . Jag är inte alltid motiverad, jag är inte alltid pigg och glad. Jag kan vara livrädd och ledsen. Men jag väljer hela tiden, precis som alla andra! Jag väljer hur jag vill ha det och var dag gör jag val för att jag ska ha min balans där jag mår bra och orkar! Jag gör bra val och dåliga val och det är min balans, det är min hälsa.

Jag säger aldrig det kommer vara lätt men det kommer vara värt det! Det kommer inte gå snabbt men det kommer vara hållbart!

Du Är Värdefull! Glöm aldrig det! Och det är aldrig försent det kommer alltid en ny dag! Det är ju det som gör livet så häftigt!

#SOVÄTTRÄNAÄLSKALEV

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.