Blogg

Att vara nöjd!

Har som många sett Mias program om kroppshets!

Så bra att det får oss att tänka till.

På alla bilder är jag tränad! Den mittersta springer jag t  o m en halvmara 96 kg tung!

Så hur ser människor på mig nu och då?

Som Sara Dahlström skriver , att när hon var smal och levde osunt så var det ingen som reagera men nu när hon är större p g a av sin sjukdom, men är starkare och lever mer hälsosamt , så har människor åsikter! Jag älskar Sara och hennes danser och den energi hon sprider, och den förebild hon är! En dag ska jag också vara så fri att jag ska lägga ut en dans med mina lår!

Min överdel finns redan på nätet tecknad av fantastiska Jovanna Radic Eriksson som har ett befriande kvinno konto @drawnbyjovanna! Tack återigen för ditt hantverk!

När jag var i 20 års åldern , trots att jag träna och åt rätt så bra mat, fyllde jag ut med Coca cola och cigg, men alla tyckte jag hade en så snygg kropp vägde 75 kg. 96 kilo tung springer jag en halvmara och här både äter jag hälsosamt och tränar och varken röker eller dricker Coca, men den som tittar på den kroppen ser inte att jag faktiskt är hälsosam, stark. Mycket bättre än när jag var 20.

Vet jag om att jag har ett för stort midjemått ja, klart jag vet, vet jag om att det är förknippat med en massa sjukdomar, ja det vet jag. Men det måste vara mitt val hur jag ska se ut och hur jag ska må!

Trivdes jag då 96 kg tung i min kropp: Nej det gjorde jag inte, men frågan trivs jag mer nu då? Det är ju där skon klämmer, i början trivdes jag inte mer bara för att jag nått en bra vikt och hälsosamt midjemått. Så självacceptans och nöjdhet sitter inte i vikten utan i huvudet! Och detta har jag jobbat på hårt och idag diggar jag mitten bilden mer än då! 96 KILO tog min kropp mig runt på en halvmara ! Vilken kropp!!!!

Jag har gjort min resa, jag gör den än, men fokus är ändrat, smal är inte målet som när jag var 20. Målet idag är stark, och det är jag , jag är starkare idag än när jag var 20 och jag är 40! Jag har celluliter, gropiga kesolår, jag har bristningar på magen efter graviditeter , om jag ligger i planka hänger det en hudsäcks påse ner mot golvet och ihop med den mina taxöron bröst som inte fyller ut speciellt mycket längre!:-)

Men det är min kropp, och den har gett liv åt två underbara tjejer, den hänger med på allt jag utsätter den för, och 80 kg tung klarar den 5 pull ups (5 mer än jag någonsin klarat), med alla sina ”skönhetsrätt” är den min!

Så oavsett vart du är på din resa i livet var nöjd med DIG! Om du tränar så gör det för att hylla allt det din kropp kan göra, för att tacka den för att den hänger på, ät för att ge din vackra kropp all näring den behöver för att orka! Vikten är en siffra, säger inte alltid något om din inre hälsa, ditt mående gör, din självbild! Så börja med att älska dig själv!

Och gör det som du mår bra av!

Jag kommer fortsätta att träna och hedra min kropp med bra mat, för att fortsätta vara stark, för att jag vill ge min kropp de bästa förutsättningar för ett så långt liv jag kan få! Jag lever i nuet och tackar den var dag!

Och jag kommer att fortsätta att jobba med välmående, självacceptans och styrka inte kroppshets!

Där människan och egenkänslan ska vara i fokus, där man ska må bra och göra det man mår bra av i den mån man vill göra det!

Tack alla ni vars resor, jag varit med på och de resor jag än får beskåda! Vackra starka kvinnor var och en!

Tack Mia, Sara ,Jovanna för det ni gör! Att ni får oss att tänka till att ni skapar perspektiv!

#Sovättränaälskalev

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.