Blogg

Att vara för frisk för att vara sjuk?

Så förra veckan åkte vi på en tur av maginfluensa här hemma , jag och barnen.

På fredagen när jag fortfarande vilar upp mig från magen börjar jag ist känna en förkylning, på lördag förmiddag tror jag att den är borta men inser på lördag kväll att så inte är fallet!

Sen kommer hostan, så sömnlösa nätter, whiskyröst och trötthet av ett helt annat slag än när man bara sovit nån timme för lite!

Men måndag morgon masar jag mig till jobb, detta gör jag för att jag älskar mitt jobb, för att jag redan varit borta hela veckan innan och vet jag måste göra ikapp, och att vara hemma gör mig rastlös.

Men när jag väl är på jobb, så känner jag mig inte så pigg, svetten rinner längst med ryggen och jag känner mig liksom utmattad och som lite inne i en dimma!

Min kollega tycker att jag bör åka hem, jag avslutar lite sånt jag kan, ställer in min HLR kurs på kvällen inser att jag inte kommer kunna hålla i den.

Kör hem och väl hemma efter en stund visar det sig att mjölbaggar flyttat in i vårt skafferi.

Vilken annan dag som helst hade detta fått vänta tills Fredrik ( min man) kommer hem, men han är ovanför Sundsvall och jobbar. Så det var bara att börja röja och kasta. Två sopsäckar senare och ett överbelamrat bord så orkar jag verkligen inte mer och låter det stå kvar!

Skriver på messenger i en liten familje chat : Jag önskar min man var hemma nu och köpte en asiatisk räka till mig från Holy Green, älskling kom hem, jag är sjuk av saknad!

Barnen uppskattar lite detta kaos då det innebar att de fick äta middag i vardagsrummet, vilket vi aldrig gör, men orken att plocka in i skafferiet fanns ej, och i skrivandets stund, finns även mattallrikarna framme från i går, då jag var för trött för något mer.

På kvällen knackar det på min dörr och det är Andreas min mans kusins man, som verkligen insåg hur nere och trött och förkyld jag känner mig , med mjölbaggar på köpet.och han har med sig en Asiatisk räka som jag kan äta idag.

Det gesten om så den verkar liten var för mig jättestor! Så tacksam!!!!

Idag tar jag mig iaf till doktorn för jag måste nu ha ett intyg för att stanna hemma!

Men vet ni vad , jag får inget, då jag på inga prover visar någon sjukdom!

Så detta är livets ironi, jag sköter mig själv med träning, bra näringsrik mat, återhämtning, och har förutom just nu alltid ,styrka, energi ,kraft till livet, nu när jag är genom förkyld och låter som en kratta och faktiskt inte har energin på topp, för att stå och jobba i 8 timmar, så är jag enligt alla tester frisk?

Så för detta är jag såklart tacksam, att min kropp är så bra och frisk. Jag kommer ändå stanna hemma för min hälsa är det som räknas och oavsett tester så vet jag hur jag känner mig . Och lyssnar jag inte på kroppen och ger den återhämtningen så kommer jag bara bli sämre.

Och till lunch ska jag avnjuta min Asiatiska räka!

Så välj din hälsa du vinner ”nästan” alltid på att vara ditt bästa jag 🙂

Från mig som är för frisk för att vara sjuk!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.