Blogg

Att välja sina strider

Att leva ihop som familj är inte lätt!

Jag kan nämna 100 saker  min man gör som gör mig lätt uppretad (han kan säkert nämna 200 jag gör🙈)

Men när jag stör mig på något är det ju min känsla, men den skapar att jag retar mig på fler , småsaker  som jag sen gnäller över, pyser ut lite surt och skapar en rätt tråkig stämmning. Ja jag måste äga min del i de konflikter som sker i min familj.

 

Så nu försöker jag jobba på att ist, tänka på allt gott min man gör, och då blir jag gladare, mindre surkärring och vi får det bättre ihop.

Är det lätt? Haha inte värst, men som med allt annat kräver det en insats från mig och det jag tränar på blir jag alltid bättre på!

Sen gäller  det att välja sina strider.

Så min man har tex sista tiden i princip lagat all mat och skött köket, plockat i och ur diskmaskinen. Jag har avstått då jag haft rejäla eksem på mina händer av vatten och diskmedel.

Saker jag då retat mig på..

1. Att vasken inte är helt ren och det finns matrester kvar i den.

2. Att köksbordet inte är avtorkat efter var måltid.

3.Att spisen är flammig och inte ordentligt avtorkad.

4. Fingeravtryck på hela ugnen.

Hur jag försökt vända tankarna!

1.All disk är i och urplockad ur maskinen, och lite skit i vasken har ju ingen dött av, det är ju jag som vill ha det skinande och om han var nöjd här så får det vara så vi har olika  nivå.

2. Ja då vart bordet inte avtorkat  efter  måltiden, då får det bli torkat innan nästa, han har faktiskt dukat fram och dukat av, även detta är inte hela världen.

3.Flammig  spis, det är jag som har dille på inga flammor, det är avtorkad ju , och min älskling har jobbat och fixat all mat till oss, den är flammig just för att han fixa mat till oss, var tacksam ist.

4. Och den flammiga ugnen🙈 det är jag igen och mina krav, jag stör mig på det ,låt fläckarna vara där nån dag som påminnelse av den goda potatisen han rostat till oss.

Och så väljer  jag vad som var viktigt påriktigt för mig, jo tvätten,  dessa berg med tvätt man får i en familj som tränar, handdukar, träningskläder,  alla andra ombyten. Och det är inte själva tvättandet som stör mig  utan alla förbannade strumpor som är som små jäkla bollar som måste vändas rätt innan tvätt, det är för mig tidskrävande och tar min energi detta retar mig så mycket. Så denna striden valde jag denna vecka. Jag förklarade för min familj detta jobbiga moment, jag har nog förr muttrat och pyst det under läpp, men nu har jag fått  NOG.

Inte en strumpjävel till.

Detta är min strid,  alla strumpor  som inte är rätt vända, eller som små bollar kommer inte att tvättas👊

Och så köpte jag fler tvättkorgar och har bett alla lägga i svart i en, vitt i en , och blått/lila/grönt i en och rosa/rött/gult/orange i en.

För att underlätta för mig, så tvättar jag gärna.

 

Så jag jobbar med tankarna att se allt som min man Faktiskt  gör , och att fokusera på det ist och inte på det han inte  gör, det tar bara min energi.

 

Och att välja det som faktiskt för mig är viktigt,  just nu tvätten och sortering av denna och strumpor åt rätt håll.

 

Hur det kommer gå får ju tiden utvisa.

Men ingen har opponerat sig om tvätten utan jag fick allas stöd.

Kanske för att jag varit mindre surkärring  innan i veckan😂😂😂

Bara du kan påverka dina tankar och välj dina strider!

Att tänka gott har fått mig att vara gladare och det vill jag ju vara😁

Vilka strider  kan du välja och vilka kan du välja bort, tänk  efter vad är för dig viktigt på riktigt?

Lämna gärna en kommentar om dina strider 👊👊

 

4 Comments

 • Susanna

  Mina strider är SÅ många! Vet knappt vart jag ska börja. Vi snackar strumpor på golvet som inte når tvättkorgen. Kläder på locket av tvättkorgen ist. för i tvättkorgen. Toalettlocket som alltid lämnas öppet ist. för stängs. Toalettrulle på hållaren ist. för att byta till ny rulle. Handduk som hängs fult trots ögla. Skorna som tas av i farten på väg in och inte ställs snyggt (snubbelvarning deluxe om man bara går rätt in utan att titta ner). Disk som lämnas på diskbänken ist. för ställs in i diskmaskinen (trots att diskmaskinen är tom). Obäddad säng för att extra-tiden på morgonen ist. prioriterats åt paddan. Skåp/lådor som lämnas öppna efter att något plockats ut. Hur svårt är det eg. att stänga en skåplucka/låda? Exemplen är bara några av många. *suckar djupt!* (Vad har jag gjort för att förtjäna detta?)

  • Samantha

   Jag förstår verkligen din frustration, jag känner så igen det, men jag fick tagga ner,i en relation är vi två och våra krav på hur det ska vara är såå olika. Men jag insåg att jag hade alla dessa krav . Och jag blev tvungen att välja.
   Vad är viktigt på riktigt och vilken strid vill jag ta?
   Tänk om min man krävde att ringen på toasitsen alltid skulle vara uppe, vad skönt om han en enda gång kunde komma till toaletten och sitsen var redan uppe vilken lyx det hade varit👌

   Nu vill jag inte förminska din känsla, men jag vill påpeka det blev inte bättre när vi fick barn och då var de tre mot en. Och om jag ville hålla hemmet på min nivå hade jag gått under.Jag valde de viktigaste punkterna och pratade om dem. Och nu jobbar jag vidare.

   I slutändan kan jag bara förändra mig själv!
   Med familjen ett steg i taget och just nu handlar det om tvätt..
   Så fundera på det, annars kommer du gå under💖💖💖

 • Mikaela

  Så sant! Jag försöker bortse från många småsaker jag irriterar mig på för att inte gå och tjata hela tiden och vara en surkärring. Ibland bubblar det dock över och jag blir arg över en liten sak för just det har hänt för många gånger. Svårt med balans, men så viktigt hur man själv väljer att tänka som sagt! ❤️

  • Samantha

   Precis, så den ena saken som till slut bubblar över är det kanske en strid värd att tas innan det bubblar över eller är det en inre tankestrid som behöver ta plats? Balans är the Key!💖

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.