Blogg

Att jobba med sig själv

Vi är alla på en resa genom livet.

Vi har alla olika mål och olika spöken, olika hinder, och strategier för att klara det vi vill.

Jag har så länge jag kan minnas alltid fått kommentarer om min stuss! Den är bred, stor, fin, tjock, rejäl, om du bara var lite smalare där skulle du vara så fin, jag önskar jag hade din rumpa… osv osv..

Det är såklart inte komplinagerna som fastnar , det är såklart inte komplimangerna som var i majoritet.

Detta skapar en känsla av en medvetenhet när jag t e x tar på mig bikini,eller något med mönster som skulle kunna markera min höft.

Och självkänsla, självsäkerhet sitter inte i min storlek på rumpa det sitter i min tanke, men min tanke är makt, makt över mig.

Något som satt sina spår djupt i mig.

Vi har alla en kropp, och den må vara fyrkantig, rund, triangulär, smal, tjock ,rektangulär. Men det är en kropp och oavsett form så ska den ha rätt att bära vilka kläder vi vill.

Jag hyllar min kropp, för jag vet jag är stark, jag orkar, långa dagar, tunga pass, klättra med barnen, tunga matkassar. Jag har lagt ner timmar och fortsätter lägga ner timmar för jag vill fortsätta orka livet, barnbarn ,ålderdom med en så stark och frisk kropp jag bara kan. Och alla min mål och val, gör jag för att nå dit.

Men trots min nöjdhet och tacksamhet så sitter de där orden nånstans och skaver oskönt.

Så då blir det mitt mål att ta mig förbi dem orden och stärka mig själv ännu mer.

Så mitt mål när jag klara min PT examen var att fira med ett par träningsbyxor som inte är svarta och som jag tycker är skitsnygga.

Och så blev jag godkänd och sagt och gjort mina nya tights kom hem.

Och ikväll åkte de på.

Stod i spegeln…

Då kom den där tanken, -vem tror du att du är med den höften att ha dem tightsen…

Den känslan där och då var svår. Men detta är jag och jag ser ut såhär och jag är stark och jag vill ha dem för de är ett bevis på att jag uppnått ännu ett mål och det ska jag fira.

Kände jag mig snygg när jag klev in på gripen ikväll, tja det är att ta i.. kände mig väl medveten om att jag stack ut. Fick lite känslan att gömma mig och tog en plats i ett hörn. Började träna och då var det bara ett par supersköna tights, jag vet ingen tittar detta är mina spöken som jag måste jobba med .

Med spaghetti ben och vinst 1-0 mot mina tankar. Jag gick ut med känsla av stark och inte bredhöftad. Ser fram emot nästa gång jag ska träna i mina supersnygga tights!

Det är mina val och tankar som definierar mig. Jag ska välja mer utmaningar! Det kommer stärka mig än mer.

Så låt oss gilla oss själva för vem vi är och hur vi är ,inte hur vi ser ut, det är föränderligt och formbart.

Hälsa är också att älska mig och vara nöjd med mig. Hälsa är att tala snällt med mig. Hälsa är att utmana mig att bli mitt bästa jag. Hälsa är att göra det med respekt för mig själv. Mina val, mina mål är mina ,dina val ,dina mål är dina.

Vi tävlar inte vi ska bara stötta varann på denna resa genom livet. Vare sig kampen är mot vikt, tankar, färgglada tights, så vinner vi på att alltid stötta andra på deras resa!

Vilka är dina spöken?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.