Frukost,  Recept,  Tillbehör

Färskost

Färskost

Förberedelser 4 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 4 minuter
Portioner 10 minst
Författare Samantha

Ingredienser

  • 2 liter Filmjölk 3 %

Instruktioner

  1. Häll filmjölk i kastrull

  2. Låt stå på ettan  i ca fyra timmar

  3. Ta en kniv och gör ett kors i filen, om det inte rinner ihop är osten klar

  4. Sila av vasslen, antingen lite åt gången genom ett kaffefilter detta tar tid, jag använder en silduk och durkslag och skål

  5. När jag silat bort vasslem häller jag den i burk som jag har i kylen för att använda till annat eller dricka

  6. Och osten förvarar jag i en skål i kylen

  7. Färskosten kan man antingen äta naturell på mackan eller så kan man krydda med precis vad man än önskar bara fantasin sätter gränser nämner några alternativ nedan

  8. Finfördela tomat, gurka, lök , rädisor ,krasse, paprika,och rör ihop med färskosten salta  med örtsalt

  9. Persilja, gräslök, vitlök finhackat ,lite olivolja och 1 tsk pressad citronsaft 

    rör ihop

  10. Knaper stek finfördelad bacon och lök

  11. Fin hacka gräslök

  12. Finhackad vitlök och finhackad persilja

  13. Eller smula i en annan ost t e x chevre eller feta 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *