Fröknäcke

Fröknäcke
Ingredienser
- 1 dl sesamfrön man kan blanda vita och svarta om man vill
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl tapioka stärkelse
- 1/2 dl linfrön hela
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- 1 nypa kummin valfritt
Instruktioner
-
Starta ugnen på 150 grader
-
Blanda alla torra ingredienser
-
Tillsätt olja och vatten rör om ordentligt
-
Låt svälla ca 15 min
-
Bre ut på bakplåtspapper så tunt och jämt som möjligt
strö gärna lite flingsalt över innan ugnen för lite extra sälta (detta är ju valfritt)
-
Baka mitt i ugnen i ca 60 min beror på ugn
-
Efter halva tiden kan man ta ut och markera bitarna med kniv blir lättare att bryta snyggt när det väl är färdig bakat
-
Ta ut ur ugnen låt svalna , bryt upp och njut!
Förvara svalt och torrt, mina håller iaf en vecka, vet ej om de håller längre för då är de redan uppätna